Josje Huisman heeft haar bedenkingen: “Heel bijzonder dat het weer de witte mensen zijn die zoiets beslissen”
Josje Huisman heeft haar bedenkingen: “Heel bijzonder dat het weer de witte mensen zijn die zoiets beslissen”
Foto: Photonews

Josje Huisman is afgelopen weekend gaan protesteren tegen racisme. Ze nam zaterdag deel aan de Black Lives Matter-betoging in Antwerpen.

Ook zondag was er een grote Black Lives Matter-betoging, waar 10.000 mensen aan deelnamen. Velen vonden dat onverantwoord. Ze vrezen dat dit voor een nieuwe opstoot van het coronavirus zal zorgen. Ook Josje Huisman krijgt heel wat berichten en reacties onder haar foto op sociale media van mensen die verontwaardigd zijn dat er werd geprotesteerd. Dat ze wel heel erg tegen racisme zijn, maar dat het niet het geschikte moment is om te protesteren.

Naar aanleiding daarvan deelde Josje een filmpje op haar Instagram Stories. “Ik vind het heel bijzonder dat het weer de witte mensen zijn die gaan beslissen voor de donkere mensen wanneer het wél het moment is om te gaan protesteren. We zijn hier allemaal heel erg te laat mee. Ik ben blij dat de wereld enigszins aan het wakker worden is, mezelf incluis.”

Josje deelde nog een bericht van een epidemioloog die zelf deelnam aan de Black Lives Matter-betoging. Daarin lijst hij heel wat argumenten op waarom de betoging geen groter risico vormt voor meer besmettingen dan 10.000 cafés en restaurants tegelijk opendoen. Zo was het protest in de buitenlucht, droeg 99 procent van de betogers mondmaskers, werd er zo goed als mogelijk afstand gehouden en werd er handgel gebruikt.

Meer nieuws

Meer nieuws

.