Mathias Vergels ziet wat gebeuren bij zijn zoontje Emile: “Daar schrik ik soms echt van”
Mathias Vergels ziet wat gebeuren bij zijn zoontje Emile: “Daar schrik ik soms echt van”
Foto: VRT/Thuis

Sinds enkele maanden is Mathias Vergels niet meer samen met Julie, de mama van zijn zoontje Emile. In Story vertelt Mathias hoe hij het alleenstaande vaderschap ondertussen ervaren heeft.

“De momenten waarop we samen zijn, beleef ik nu extra intens. Omdat ik het gevoel heb dat ik er alles moet uithalen, en omdat ik nu echt mijn tijd voor hem neem, terwijl ik vroeger nog een hele to do-lijst had of met andere dingen in mijn hoofd zat”, aldus Mathias.

De acteur heeft het gevoel dat zijn band met Emile hechter geworden is sinds de scheiding van zijn vrouw Julie. “Hoe meer tijd je samen spendeert, hoe dichter je naar mekaar toegroeit, hé. En die tijd is nu bovendien veel intensiever omdat ik alleen met hem ben.”

Vroeger had Mathias soms geen zin om pampers te verversen, nu heeft hij geen keuze. “Het verzorgende aspect van zijn opvoeding komt plots heel duidelijk naar boven. En eigenlijk vind ik dat best leuk, want vroeger kreeg ik er vaak, door de drukte, de kans niet toe. Helemaal in het begin was het wel even zoeken.”

Het feit dat een kind structuur nodig heeft, was voor Mathias als alleenstaande vader de grootste aanpassing. “Dat is iets wat ik zelf veel te weinig heb. De eerste weken heb ik echt genoteerd op welke uren wat moest gebeuren voor Emile. Want ik moest me natuurlijk aanpassen aan hem, in plaats van hij aan mij. Dat was even zoeken, maar ondertussen loopt dat heel vlotjes.”

“Alles wat Emile ziet, voelt en ruikt, neemt hij als een spons op. Vooral in de crèche leert hij enorm veel bij. Als ik hem een paar dagen niet heb gezien, kan hij plots een kleur benoemen. Of alleen een trap op lopen. Daar schrik ik soms van, hoe snel het allemaal gaat. Ik wil er niets van missen. Al moet je een kind natuurlijk ook een beetje kunnen loslaten. Laat die kleine zijn leven leiden. Ik ga daar niet continu naast staan en zijn handje vasthouden. Nee, dan gaat hij niets meemaken. Hij zal af en toe eens op zijn gezicht vallen, maar daar wordt hij groot van.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.