Fans kunnen Gene Thomas boeken voor een privéconcert bij hen thuis: “Voor een schappelijke prijs"
Fans kunnen Gene Thomas boeken voor een privéconcert bij hen thuis: “Voor een schappelijke prijs"
Foto: Instagram

Om zijn zomer toch nog een beetje te redden, komt Gene Thomas met een creatieve oplossing op de proppen. Mensen kunnen hem boeken voor een privéconcert bij hen thuis. Dat vertelt hij in Dag Allemaal.

“Het kriebelde gewoon te hard om te gaan optreden”, zegt Gene Thomas. De zanger had er stilletjes aan toch genoeg van om in zijn kot te zitten. “Ik ben tijdens de lockdown veel in mijn tuin bezig geweest en heb elke dag gesport, maar de energie die je van een optreden krijgt, is met niets te vergelijken. Ook mentaal.”

De grote festivals gaan deze zomer niet door, maar kleine optredens kunnen wel. “Gezellig ‘en petit comité’, in de tuin, kan je mensen ook op anderhalve meter van elkaar houden. Ik liep al lang met dit idee rond. Helemaal nieuw is het ook niet: ik trad vroeger ook wel eens op tijdens een privéfeestje of op een huwelijk.”

Geïnteresseerden kunnen Gene Thomas boeken via een boekingskantoor. Wat dat kost? “Minder dan een springkasteel”, lacht Gene. “Ongeveer toch. Ik heb een derde van mijn gewone prijs afgedaan. Normaal vraag ik 1.695 euro exclusief btw, daar zit ook de fee voor de tourmanager en het boekingskantoor in, maar nu reken ik 1.175 euro aan. Daarvoor krijg je een akoestisch optreden van zo’n vijfenveertig minuten.”

“In de praktijk loopt dat meestal wel wat uit. Ik voorzie daarna ook nog wat tijd voor een babbel en foto – weliswaar op veilige afstand – en als iemand een cd wil laten signeren, kan dat ook. Een uniek optreden en, me dunkt, voor een schappelijke prijs. Vrienden kunnen ook samenleggen hé. Ik heb intussen al meer dan vijftig aanvragen binnengekregen.”

Gene komt dus bij de mensen thuis, maar zal ervoor zorgen dat alles volgens de veiligheidsvoorschriften gebeurt. Daarover zullen goede afspraken gemaakt worden. “Ik twijfel er niet aan dat de mensen dat zullen respecteren. Het belangrijkste is dat iedereen, zowel wie mij boekt als ikzelf, een goed gevoel heeft. Mijn tourmanager kan er bijvoorbeeld op letten dat ik geen klinken hoef aan te raken en recht naar het podium kan stappen, en enkel mijn gitaar hoef vast te nemen. Het vergt wat discipline, maar dat mag geen probleem zijn.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.