Marc Van Ranst doet zijn zoontje Milo een belofte om naar uit te kijken

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vanaf vandaag mogen de cafés weer hun deuren openen. Er wordt opgeroepen om op café te gaan nu ze weer open zijn. De sector heeft het zwaar te verduren.

Viroloog Marc Van Ranst geeft alvast het goede voorbeeld. Hij zal ‘s middags een broodje gaan eten. “Waarschijnlijk een broodje of slaatje vanmiddag bij Sara's, een koffieshop in Leuven. Ik ga proberen weer meer tijd te maken om te lunchen, al ga ik deze keer nog wel op mijn eentje”, licht Van Ranst toe in Het Nieuwsblad.

Op reis gaan zit er dit jaar niet in voor de viroloog. “Vorig jaar ging ik naar de Ardennen, het jaar daarvoor naar Nederland. Nu ben ik niet van plan iets te boeken, want ik reken erop dat er nog wel wat werk in het labo zal zijn. Eventueel moeten we ook vaccinatiecampagnes voorbereiden, dus ik weet niet of virologen veel tijd voor vakantie zullen hebben.”

Hij doet zijn zoontje Milo wel een belofte om naar uit te kijken. “Al ga ik wel eens met mijn zoon naar de Efteling in Nederland. We zijn grote fans en gaan normaal enkele keren per jaar, maar dat is nu alweer een tijd geleden.”

Volg ons nu ook op Instagram!