De datum is bekend: Vanaf dan start het nieuwe seizoen van ‘Thuis

door: PMN
Afbeelding bron: VRT/Thuis
Vandaag hervat ook ‘Thuis’ de opnames, een week na de collega’s van ‘Familie’. Ook op de set van ‘Thuis’ zijn er heel wat veiligheidsmaatregelen genomen.

De eerste scène zal voor Femke en Nancy zijn. "De looks en kledij van de acteurs moeten vandaag perfect identiek zijn aan die van drie maanden geleden", zegt 'Thuis'-producer Hans Roggen aan Het Laatste Nieuws.

"De kijker mag niet merken dat het vervolg veel later is opgenomen. We verwachten echter weinig problemen en hopen dat het snel 'business as usual' wordt. We hebben veel lessen getrokken uit de testaflevering, die we vorige maand coronaproof opnamen. We volgen de richtlijnen van de overheid en vragen iedereen om overal anderhalve meter afstand te houden. Als dat niet kan, voorzien we wanden in plexiglas of vragen we om mondmaskers te dragen."

Er zijn twee acteurs die elkaar wel mogen knuffelen, dat zijn Mathias Vergels en Lynn Van den Broeck. Zij vormen immers in het echte leven ook een koppel. 

"Wie dat is, ontdekt de kijker pas in september"
"Katrien De Becker maakt deel uit van het tweede duo”, gaat Roggen verder. “Op het einde van vorig seizoen was te zien hoe haar personage Tania op een strand ruziemaakte met een onbekende, die nadien opdook in Bar Madam.” 

“Wie dat is, ontdekt de kijker pas in september. Dat personage wordt gespeeld door Pieter-Jan De Paepe, Katriens stiefzoon. De twee maken deel uit van een nieuw samengesteld gezin en mogen dus ook meer contact hebben." 

Intussen is ook geweten dat het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ start op 31 augustus. De startdatum lekte door Peter Van de Velde, die de rol van Jacques speelt, uit nadat hij een callsheet deelde.

Tags thuis