VTM

Zaterdagmiddag is er afscheid genomen van Wim Leroy: "Het is allemaal voorbij"

door: PMN
Afbeelding bron: VTM
Zaterdagmiddag is er afscheid genomen van Wim Leroy. De deelnemer uit Boer Zkt Vrouw stief op 47-jarige leeftijd na een verkeersongeval.

Wim Leroy kreeg een uitvaardienst in De Sint Theoarduskerk van de Pepingse deelgemeente Bogaarden. Door de coronamaatregelen was er maar plaats voor zo'n 35 mensen in de kerk. Tientallen vrienden volgden de dienst buiten via luidsprekers, staat te lezen bij Het Laatste Nieuws.

Verschillende familieleden namen het woord tijdens de uitvaardienst. “Het is zaterdag en we gaan toch samen de stal kuisen?”, stak een emotionele vader André van wal. “Je zal niet meer opdagen om samen het werk op de boerderij te doen. De dieren verzorgen, samen de ploeg aan de tractor hangen, samen dit, samen dat. Het is allemaal voorbij. Jij die bekend stond als een niet te evenaren bestuurder van alle voertuigen, net jij hebt je laten verrassen door een niet te voorzien manoeuvre van een derde.”

Ook zijn zus Hilde nam het woord. “Ik ben blij en fier je grote zus te zijn. We delen herinneringen die alleen broers en zussen hebben. We groeiden samen op en ik bemoederde je tot je groter was dan ik. Ik zal me voor altijd onze autoritten naar school herinneren, toen je ogen glinsterden als je de merken herkende van een motor, tractor of auto. Op je zestiende kreeg je dan je eerste bromfiets, een Camino, maar alleen op voorwaarde dat je de verkeersregels instudeerde, want ons moe zag op haar werk elke dag welke ongevallen er gebeurden.”

"De laatste 10 jaar straalde je liefde uit naar iedereen. De échte Wim was weer boven gekomen. Wim, ik ga je ongelooflijk hard missen. Tot ziens. De zus van Wim, zoals iedereen mij noemt.”