Frank Deboosere waarschuwt ons voor vrijdag: “Het kan pittig en stevig worden”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het mooie weer zijn we even kwijt. Op sommige plaatsen is er vandaag ook al wat regen gevallen.

“Er is heel goed nieuws voor de mensen die last hebben van hooikoorts. het was dit jaar heel fel. Met de regen die er nu valt, kunnen die mensen weer opgelucht ademen”, bedenkt weerman Frank Deboosere zich bij Radio 2.

“Vannacht komt er even een droge periode aan, maar in het tweede deel van de nacht kan het gaan regenen. De grootste kans op regen is er voor vrijdag. In de voormiddag zijn er periodes met regen en in de namiddag kunnen er pittige buien vallen. Dan krijgen we veel water op korte tijd over ons heen. Het kan stevig worden. Het wordt ook niet warmer dan 16 graden. Tijdens de buien zijn er ook rukwinden.”

“Het wordt een kwakkelweekend met buien en droge periodes. Het blijft frisjes en ook de wind blijft aanwezig. Ook maandag blijft het koel met 16 graden. Vanaf dinsdag zou het opnieuw grotendeels droog zijn en dan is er écht niet voldoende water gevallen voor de natuur. Woensdag wordt het opnieuw 18 graden en in het tweede deel van volgende week kan het opnieuw 20 graden en meer worden.”