Anuna De Wever noemt het wraakroepend: "Voor het virus kan het plots allemaal wel"
PMN
Anuna De Wever noemt het wraakroepend: "Voor het virus kan het plots allemaal wel"
Foto: Instagram

Klimaatactiviste Anuna De Wever had verwacht dat het coronavirus een grotere mentaliteitsverandering zou teweegbrengen bij mensen, inzake hun blik op de natuur.

"Zeker toen het verband duidelijk werd tussen corona en de vernieling van de natuur, dacht ik: 'Dit schudt iedereen echt wakker.' Maar dat is niet gebeurd", klinkt het teleurgesteld in De Morgen.

"Wat is er nog meer nodig dan een globale pandemie? Ik vind het terecht dat er zoveel aandacht naar corona gaat, maar ik vind het wraakroepend dat het debat niet gaat over het feit dat we nog veel meer pandemieën zullen krijgen als we zo doorgaan."

De Wever ziet wel een gelijkenis tussen de coronacrisis en de klimaatcrisis. "De gelijkenis is dat ze eisen dat politici de wetenschap volgen, ingrijpende maatregelen invoeren en grote investeringen doen. Ik vind het superfrustrerend dat klimaatactivisten dat al jaren tevergeefs vragen, terwijl dat allemaal plots wel kan voor het virus. Terwijl de klimaatverstoring dodelijker is", zegt ze in de krant.

Meer nieuws

Meer nieuws

.