Geweldig! Peter Van De Veire blaast op VIER dit legendarisch programma nieuw leven in
PMN
Geweldig! Peter Van De Veire blaast op VIER dit legendarisch programma nieuw leven in
Foto: Photonews

Peter Van De Veire is bijzonder gelukkig met zijn nieuwe opdracht. Hij mag op VIER een legendarisch programma opnieuw tot leven brengen

Peter Van De Veire gaat deze zomer ‘Het Rad Van Fortuin’, of kortweg ‘Het Rad’, presenteren. "Al jaren zeg ik dat het mijn droom is om het programma te presenteren. Die wordt nu dus werkelijkheid", legt Peter uit in Het Laatste Nieuws.

“Geweldig, want het spelletje spreekt als sinds mijn kindertijd - toen nog met Mike Verdrengh op de toenmalige BRT - tot de verbeelding. De moeder van een Chirovriendje deed ooit mee en zij konden nadien bijna hun hele huis inrichten met spullen uit de show. Dat vergeet je als klein mannetje niet."

De presentator van ‘Het Rad’ heeft ook altijd een assistente die bordjes omdraait. Peter zal zich laten vergezellen door ‘letterzetters’. “Het gaat om bekendheden die telkens iets te maken hebben met de oplossing van het raadsel waar we naar op zoek zijn", aldus Van de Veire. 
(Lees verder onder de foto)

"Een naam lossen kan ik nog niet, maar als het aan mij ligt zijn Jani Kazaltzis, Christian van 'De Mol' en Élodie Ouédraogo uitstekende kandidaten. Niemand stapt en lacht eleganter dan Élodie."

De prijzenkast blijft behouden. “In het tweede deel zullen de prijzen echt indrukwekkend worden. Het zal meer zijn dan een doorsnee koelkast of microgolfoven", belooft Van de Veire. "Ook nieuw is dat er belevenissen tussen de prijzen zullen zitten. Een plek als kandidaat in 'De slimste mens ter wereld' of een huisconcert van Bart Kaëll, ik noem maar wat."

Peter zal zijn eigen touch geven aan het programma. “Ook bij ons moet het meer worden dan een tv-spelletje. Als ik de mogelijkheid heb om een malle pruik op te zetten, ga ik het niet laten. Maar uiteraard altijd met een zeer goede reden.” 

Peter is ook nog op zoek naar kandidaten. Wil je deze zomer graag deelnemen aan 'Het Rad'? Schrijf je dan door HIER te klikken

Meer nieuws

Meer nieuws

.