Goedele Liekens razend op dochter Merel: “Ze heeft al afgezien van de aandacht die ze nu krijgt”
PMN
Goedele Liekens razend op dochter Merel: “Ze heeft al afgezien van de aandacht die ze nu krijgt”
Foto: Instagram

Op zaterdag 9 mei, één van dag voor het versoepelen van de maatregelen, was Merel, de dochter van Goedele Liekens, samen met haar vriend aanwezig op een illegaal lockdownfeestje in Sint-Truiden.

De politie kwam ter plaatse en legde de barbecue stil. Er werd aan 14 mensen een boete uitgedeeld. “Merel, die in ’n kleerkast zat met haar benen omhoog en haar rug tegen de muur - zo heeft ze later opgebiecht - hebben ze niet gevonden. Hoewel ze twee keer tussen die kleren zijn komen kijken”, zegt moeder Goedele Liekens in Dag Allemaal.

“Ik heb haar bijna een draai rond haar oren gegeven toen ze dat vertelde! ’t Was onvolwassen van haar. Zijt maar zeker dat ik een goed gesprek met haar gehad heb. Ze mag de gezondheid van anderen niet in gevaar brengen, wat ze nu wel gedaan heeft. Ze weet dat ik veel belang hecht aan die coronamaatregelen.”

“En voor die boete gaat ze werken! Dat veel jongeren na weken in lockdown de behoefte voelen om eens uit te breken, is geen verzachtende omstandigheid? Nee. Ik begrijp ’t wel, maar ik keur het niet goed. Ze hadden moeten vertrekken toen bleek dat er steeds meer volk kwam. Waarom Merel dat niet gedaan heeft, weet ik niet.”

Afgezien
Merel heeft al wel afgezien van de media-aandacht die de hele zaak door haar aanwezigheid kreeg. “Merel heeft echt wel afgezien van de buitenproportionele aandacht. Ze wil graag toegelaten worden voor ’n belangrijke Masteropleiding, en die googelen ook je naam, vreest ze.”

“Er zijn 97.000 corona-pv’s uitgedeeld, waarvan één aan Merel, en dan staat ze paginagroot in de krant. Zelfs Dries Van Langenhove, die ’t zelfde deed, was maar een klein artikeltje waard.”

Volg ons nu ook Instagram!

Meer nieuws

Meer nieuws

.