Steve Tielens in tranen: “Monique heeft botkanker”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er is geen goed nieuws over Monique. Ze is de assistente van zanger Steve Tielens.

“Ik ben er kapot van, Monique is als een moeder voor mij’, zegt Steve Tielens (49) met gebroken stem aan Dag Allemaal. Monique, de 76-jarige assistente van de zanger heeft botkanker.

“Monique is heel erg ziek”, vertelt Steve terwijl hij z’n tranen de vrije loop laat. “Ze had al twee maanden last van hevige rugpijn,

daarom deden mijn moeder en ik al een tijdje haar boodschappen. Maar twee weken geleden werd de pijn zo erg dat we haar naar het ziekenhuis van Reet hebben gebracht.” 

Zeer slecht nieuws
“Daar kreeg ze slecht nieuws. Eén ruggenwervel was helemaal kapot... Het leek wel alsof hij was ontploft. Zoiets had de arts nog nooit gezien.” Daarna werd Monique naar onmiddellijk overgebracht naar het ZNA Middelheim in Antwerpen. “Daar hebben ze haar met spoed geopereerd”, zegt Steve. “Geen dag te vroeg, ’t scheelde geen haar of Monique was van top tot teen verlamd geweest.”

“Enkele dagen na haar operatie moest Monique onder de scanner. (snikt) Blijkt nu dat ze de ziekte van Kahler heeft, een zeldzame vorm van botkanker waarbij kwaadaardige plasmacellen het botweefsel afbreken. En dat betekent dat haar nog een lange behandeling wacht.”

“Binnenkort starten ze met bestralingen, maar ’t is nog niet duidelijk of ze ook chemo zal krijgen. O man, ik ben er echt kapot van. Een leven zonder Monique... Ik kan me dat niet voorstellen!"