Koen Wauters blikt terug op dolle periode: "Wat er toen op ons afkwam, is niet normaal te noemen"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Optreden zit er voorlopig niet meer in voor Clouseau. Het is nog niet duidelijk wanneer massa-evenementen weer mogen doorgaan.

In Het Laatste Nieuws blikt Clouseau-zanger Koen Wauters terug op een optreden van een hele tijd geleden. Koen neemt ons mee naar de periode dat 'Anne' een grote hit was.

'Anne' werd opgepikt door de radio. Voor Koen en Kris het begin van een dolle periode. "Wat er toen op ons afkwam, is niet normaal te noemen. Het is dan ook zo'n ambetant leidje, hé. Zodra je het één keer gehoord hebt, krijg je het niet meer uit je hoofd."

Op dat moment zou elk jong meisje wel 'Anne' willen noemen. "Overal waren we gingen spelen riepen vrouwen dat ze Anne heten. Op een gegeven moment speelden we in de AB en was er één vrouw die wild tekeer ging. 'Ik ben Anne', riep ze. Wij dachten dat het één van de zovelen was."

"Maar dat bleek dé Anne te zijn, die waarover onze toenmalige gitarist Geert Hanssens een liedje had geschreven. Anne was zijn liefje op de unief. Als ik mij niet vergis was de relatie tussen hun klaar toen hij het liedje schreef. Maar kijk, de jeugdliefde heeft toch nog een goede song opgeleverd."