VTM

Tom Audenaert geeft meer uitleg over ‘De Luizenmoeder’: “Net toen besloot VTM om de stekker er uit te trekken”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Acteur Tom Audenaert zagen we aan het werk op VIER in het programma ‘Influencers’. Tom speelde ook mee in ‘De Luizenmoeder’.

VTM besloot na twee seizoenen om een punt te zetten achter ‘De Luizenmoeder’ door de tegenvallende kijkcijfers. De cast keek uit naar het derde seizoen.

“Het zou een volledig Vlaams seizoen worden”, licht Tom Audenaert toe in Dag Allemaal. “In de eerste twee seizoenen werden scenario’s aangepast van de Nederlandse reeks. Wij keken er enorm naar uit, omdat het een volledig Vlaams seizoen zou zijn, terwijl de scenario’s van de eerste twee seizoenen aangepaste versies van de Nederlandse reeks waren.” 

“Jammer, de scenarioschrijvers waren al bezig toen VTM de stekker er heeft uitgetrokken. Ook in Nederland is er geen derde seizoen gemaakt en werd het tweede een stuk minder goed bekeken. ‘Te luchtig en te weinig diepgang’, klonk het daar. Ben ik het niet mee eens. Ik vond het tweede seizoen zelfs harder dan het eerste. Maar bon, ik begrijp wel dat niet iedereen van dat soort humor houdt.”

Tom had nog wel willen doorgaan met het programma. “Zou het niet fijn zijn om nu een serie te maken over een school in lockdown? Ik twijfel er ook niet aan dat de Vlaamse scenaristen zo’n derde seizoen helemaal zelf kunnen schrijven. Voor mezelf vind ik het ook jammer. ’t Is leuk om als acteur af en toe grofgebekt uit de hoek te mogen komen.”  

Volg ons nu ook Instagram!