Belle Perez neemt besluit: “De reacties zijn echt overweldigend”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het had voor Belle Perez een feestjaar moeten worden. Ze staat 20 jaar op de planken, maar het coronavirus besliste daar anders over.

"De eerste weken heb ik mij geconcentreerd op ons gezin en van die extra tijd gebruikgemaakt voor wat rust en een digitale detox. Na een drukke periode was die rust welgekomen, maar snel begon het weer te kriebelen en miste ik de dagelijkse routine en het plezier van samen muziek maken, repeteren, nummers opnemen en spelen voor een publiek”, legt Belle Perez uit. 

“Net als velen had ik nooit gedacht dat het virus en de maatregelen zo'n impact zouden hebben op ons dagelijks functioneren. Rob Stenders, presentator van het Nederlandse Radio 2-programma 'De Grote Bonanza', belde mij op met de vraag of ik duiding wou geven bij een Spaans liedje dat massaal werd aangevraagd door de luisteraars. Tijdens onze babbel vroeg Rob of ik geen zin had om er zelf een eigen Nederlandstalige versie van te maken. Een paar uur later waren Wouter en ik onze living aan het ombouwen tot een opnamestudio.” 

Nacht
“Met de afstandshulp van producer Marcel Fisser ontstond 'De nacht', een liedje dat ik letterlijk midden in de nacht heb ingezongen. De reacties in Nederland en Vlaanderen zijn zo overweldigend, dat we besloten hebben om het nummer ook effectief uit te brengen.”

Het duurde even, maar vanaf deze week is het digitaal beschikbaar. Belle Perez in het Nederlands.” Soms moeten anderen je inderdaad een duwtje geven, waardoor je achteraf nieuwe dingen ontdekt", zegt de zangeres lachend.

Het nieuwe nummer van Belle Perez kan je beluisteren door HIER te klikken!