Als Bart De Pauw schuldig wordt bevonden riskeert hij deze celstraf

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek rond Bart De Pauw afgerond. De volgende stap is dat er beslist moet worden of er al dan niet een rechtszaak zal komen.

Aangezien alle partijen een rechtszaak willen, zal die er allicht ook komen. Die zal achter gesloten deuren plaatsvinden, al wil Bart De Pauw het liever openbaar.

Het parket wil de televisiepresentator vervolgen voor belaging en het veroorzaken van overlast met een elektronisch communicatiemiddel. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Voor de belaging kan Bart De Pauw een celstraf krijgen van 14 dagen tot 2 jaar. Als hij ook voor elektronische overlast veroordeeld wordt, kan die straf zelfs nog wat hoger oplopen.

De identiteit van de vrouwen die de tv-maker aanklagen is nu nog geheim, maar volgens experts zal het zeer moeilijk worden om het ook nog geheim te houden eens het proces begonnen is. Alle rechtszaken zijn in principe openbaar, tenzij betrokken partijen een zitting achter gesloten deuren vragen. Als de rechtbank die vraag terecht vindt, mag er geen publiek in de zaal zitten.

Volg ons nu ook Instagram!