VTM

Kürt Rogiers werd ooit opgepakt op verdenking van drugsfeiten

door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Kürt Rogiers was zaterdagochtend te horen in ‘Het Heilig Huis Van Hanssen’ op Joe. Daar vertelde hij een straf verhaal. Kürt werd ooit opgepakt door de politie op verdenking van drugs dealen.

“Ik woonde in Lokeren en op een bepaald moment kreeg ik een brief van de politie dat ze mij wilde ondervragen. Ik woonde in een nogal louche buurt, dus ik dacht aanvankelijk dat er iets gebeurd was. Maar toen ik toekwam op het politiekantoor, voelde ik meteen dat er meer aan de hand was”, vertelt Kürt Rogiers tegen Evi Hanssen.

“Van de inspecteurs kreeg ik te horen dat ze in de regio een drugslab hadden ontdekt en mensen die daarbij betrokken waren hadden opgepakt. Tijdens één van deze ondervragingen hebben zij gezegd dat Sneyers uit Wittekerke één van hun belangrijkste klanten was.”

“Ik dacht het verborgen camera was. Ik begon dus rond te kijken, maar dat hangt daar natuurlijk vol camera’s. Ik deed in het begin een beetje lacherig, maar die inspecteurs keken staalhard naar mij.”

“Dat is kafka, zoiets. Alles wat je zegt wordt ineens tegen je gebruikt. Ze vroegen: ‘Gebruik je wel eens drugs?’ ‘Ja, een joint’, gaf ik toe. ‘Waar haal je dat dan?’’

“Toen was er gelukkig iemand die op het idee kwam een urinestaal en een bloedtest af te staan. Ze zijn meegereden naar mijn appartement om alles te onderzoeken en daarna heb ik daar nooit meer iets van gehoord.”