“Toen Bart De Pauw hoorde dat ook zij bij de klagers zat, viel hij net niet van zijn stoel”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Na een onderzoek van bijna 2,5 jaar wil het parket van Mechelen Bart De Pauw voor de rechtbank brengen. Dat omwille van de “vulgaire en expliciete” sms’jes die de tv-maker over een langere periode stuurde naar vrouwen waarmee hij samenwerkte. Toen hij tijdens een verhoor vernam dat één bepaalde vrouw ook bij de klagers zat, viel De Pauw naar verluidt net niet van zijn stoel. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

In die 2,5 jaar werd Bart De Pauw minstens vier keer ondervraagd. Zijn eerste verhoor, met zijn advocaat, duurde maar liefst 17 uur en ging door tot diep in de nacht. Daar kreeg de televisiemaker voor het eerst ook gedeeltelijk te horen wié zijn gedrag ongepast vond. Bij één naam viel De Pauw volgens Het Laatste Nieuws naar verluidt net niet van zijn stoel.

Het gaat om een actrice die hij al jaren kende en waar hij vaak mee samenwerkte. De krant schrijft dat het urenlange verhoor even afgebroken moest worden omdat net zij – iemand die De Pauw beschouwde als "een échte vriendin" - bij de klagers zat. Volgens het verhoor had de televisiemakert dat helemaal niet zien aankomen en ook niet verwacht. Hij beschouwde hun relatie als iets passioneel-poëtisch. Volgens De Pauw hadden ze geen seks met elkaar, maar stuurden ze elkaar wel erotisch getinte gedichten.

Op een dag zou de partner van de actrice zo'n bericht van De Pauw onderschept hebben. Zij vertelde de televisiemaker achteraf dat haar man haar gsm daarom had stukgemaakt. Toen ze even later voor een programma samen met De Pauw naar het buitenland moest, ging ook haar man mee omdat hij deel uitmaakte van de productie. De actrice bleef volgens de krant tot het schandaal losbarstte in november 2017 contact houden én samenwerken met De Pauw.