Valerie De Booser reageert voor het eerst op breuk met Koen Wauters: “Zo gaat het nu tussen Koen en mij”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Begin dit jaar kondigden Valerie De Booser en Koen Wauters hun scheiding aan. In Nina, de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws, praat Valerie daar voor het eerst over.

Door hun breuk hebben Valerie De Booser en Koen Wauters nu co-ouderschap over hun twee kinderen Zita en Nono. Een aanpassing voor Valerie, maar gezien hun leeftijd ervaart zij dat niet als heel zwaar.

“Ze zijn zich toch al aan het loskoppelen. Of ze nu bij mij zijn of bij hun papa: ze hebben hun eigen leventje. Mochten ze nog heel klein zijn, dan zou ik het veel moeilijker vinden.”

“Pas op: ik mis hen als ze niet bij mij zijn”, gaat Valerie verder. “Het zal ook nooit een ‘goede leeftijd’ zijn, want kinderen zien altijd af van een scheiding. Maar Koen en ik komen supergoed overeen. Dat is fijn.”

“Koen en ik hebben elkaar nooit de duvel aangedaan, waardoor wij het ‘proper’ konden afsluiten, zeg maar. Ik vind dat heel belangrijk. Wij hebben elkaar megagraag gezien. En dat zal altijd zo blijven.”

“De kinderen aanvaarden onze beslissing. Ze kennen het verhaal, ze weten dat er niemand anders in het spel was, ze nemen hun mama of papa niets kwalijk. Ik kan niet zeggen dat het een droomscenario is - dat is uit elkaar gaan nooit - maar het is wel een goede scheiding.”

Zeggen dat ze er ‘vrede’ mee heeft, is voor Valerie nog te vroeg. “Scheiden doe je nooit over één nacht ijs. Hier gaat héél wat tijd aan vooraf. Ik probeer vast te houden aan al wat zo mooi en positief geweest is.”

“Ik ben de helft van mijn leven bij Koen geweest. Ik ben dankbaar voor al die jaren en koester ze. Dat is op dit moment, denk ik, het belangrijkste.”