Frank Deboosere ziet mooi lenteweer nog even voortduren: “Maar vanaf dan kans op een bui of onweer”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Op weervlak is er de komende dagen weinig verandering. Vanaf volgende week donderdag zou de kans op een bui of onweer toenemen. Dat zegt Frank Deboosere op Radio 2.

“Zaterdag is er opnieuw volop zon. In het oosten is er opnieuw kans op wat stapelwolken. Het wordt nog wat warmer. In het binnenland gaan we naar 25 of 26 graden, aan de kust 20 tot 22 graden en daar komt een zeebries opzetten. Zondag krijgen we meer van hetzelfde, maar er is misschien iets meer wind. We halen dan ‘maar’ 23 graden. De luchtvochtigheid is opnieuw heel laag.”

“Pinkstermaandag is er alweer ééntje om in te kaderen, met heel veel zonneschijn en maxima rond 24 graden. De wind valt weg. Dinsdag en woensdag is het rustig en kurkdroog weer met heel veel zon. Dan gaan de temperaturen verder omhoog. We halen dinsdag zo’n 27 of 28 graden. Woensdag wordt met 28 of 29 graden nog warmer. Er is dan misschien wat hoge bewolking. “

“In het tweede deel van volgende week vallen de temperaturen terug. Donderdag krijgen we nog 25 graden en vrijdag 21 graden. Er is dan meer bewolking en de kans op een bui of een onweer neemt toe, al zal dat waarschijnlijk heel plaatselijk zijn. Op sommige plaatsen zal misschien veel of zelfs te veel vallen op korte tijd, en elders blijft het bij dreigende lucht en valt er nog altijd geen druppel. Aan de grote droogte komt dus nog geen einde.”