Fantastisch nieuws voor de fans van ‘Thuis’: Dan gaan de opnames opnieuw van start

door: Redactie
Afbeelding bron: VRT/Thuis
De fans van ‘Thuis’ kunnen een vreugdesprongetje maken. De VRT heeft beslist dat op maandag 8 juni de opnames weer van start kunnen gaan. Dat meldt Het Nieuwsblad.

In mei werden er proefopnames gemaakt, om te achterhalen of een eventuele heropstart van de opnames in veilige omstandigheden en met respect voor de coronamaatregelen kon gebeuren. Er werd bijvoorbeeld onderzocht of het werkbaar was om de anderhalve meter regel na te leven op de set. Uit die proefopnames bleek dat er wel degelijk zowel op de set als achter de schermen veilig gewerkt kan worden. Bijgevolg kunnen op 8 juni de opnames voor nieuwe afleveringen van start gaan.

“De afgelopen weken hebben we heel wat werk verzet. De eerste evaluaties na de testopnames waren heel positief: we kunnen Thuis maken op een veilige manier. We hebben meteen de voorbereidingen in gang gezet”, zegt ‘ Thuis’-producer Hans Roggen in Het Nieuwsblad. “De scenario’s zijn coronaproof gemaakt om zo onze acteurs op een veilige manier te laten spelen. Het was een huzarenstukje om alles versneld klaar te krijgen, maar maandag 8 juni zijn we dus aan het opnemen voor onze afleveringen van dit najaar. Wij zijn blij dat we samen weer Thuis kunnen maken.”

Tags thuis r24