Ellende is nog niet voorbij voor Pieter Aspe: “Nog steeds veel pijn nadat er ook nog dit gebeurde”
PMN
Ellende is nog niet voorbij voor Pieter Aspe: “Nog steeds veel pijn nadat er ook nog dit gebeurde”
Foto: Photonews

Pieter Aspe beleefde twee heel bange weken. Uiteindelijk bleek het allemaal minder erg dan de dokters dachten. Dat is het goede nieuws.

“Bij een kijkoperatie namen ze een gezwel weg, en er volgde een biopsie van het verdachte weefsel”, legt Pieter Aspe uit in Dag Allemaal. De eerste test bleek negatief. Maar de tweede wees aanvankelijk uit dat het alsnog kanker kón zijn. Op dát moment heb ik een streep getrokken onder mijn leven. ‘Oké, 67 is niet oud’, dacht ik. Maar ik heb geen slecht leven gehad.”

“Uiteindelijk bleek dat tweede onderzoek van het verdachte weefsel gelukkig toch ook helemaal negatief. Het gezwel was kennelijk een restant van een oude infectie. Een soort abces. Ik moet ooit in aanraking zijn geweest met iemand met tbc. Een andere verklaring hadden de dokters er niet voor.”

Maar de ellende is nog niet voorbij. Pieter heeft nog steeds veel pijn. “Doordat het weefsel verwijderd werd en er met al dat afgetapte vocht ook nog eens plaats was vrijgekomen, is mijn halve long ingeklapt. En of dat pijn doet!’ zegt Pieter. ‘De artsen zeiden na de operatie: ‘We zijn er nog bijlange niet’. Alles was slecht: ook de lever, de nieren, de milt. Het wordt nog link revalideren. Maar ik ben weer thuis, bij Tamara. Ze is zo blij.’”

Meer nieuws

Meer nieuws

.