Kijkers hebben commentaar op deze verhaallijn in ‘Familie’: “Dat is niet normaal”

door: Redactie
Afbeelding bron: VTM
In april eindigde het seizoen van ‘Familie’ onverwacht vroeg omwille van de situatie rond het coronavirus. Nu is het vol spanning afwachten hoe bepaalde verhaallijnen zich nog gaan ontwikkelen. Want dat er in de reeks momenteel twee moordenaars vrij rondlopen, stuit bij sommige kijkers op onbegrip. Dat schrijft TV Familie.

In ‘ Familie’ blijven momenteel twee moordenaars ongestraft. Vorig jaar duwde Mathias in de seizoens?nale Marie van een klif. De moord werd geklasseerd als een ongeval, of misschien zelfmoord. Mathias hoefde bijgevolg niet naar de gevangenis.

En onlangs werd ook prostituee Alex vermoord. Het personage van Dorien Reynaert belandde in een ruzie met haar bazin Florianne. Alex werd tijdens het gevecht door een raam geduwd. Amélie was daarvan getuige maar verklaarde valselijk dat Alex gesprongen was. Ook deze zaak werd geklasseerd en Florianne ging vrijuit.

Een verkeerd signaal, vinden sommige kijkers. “Dat is toch niet normaal”, is een veelgehoorde reactie. “Misdadigers moeten gestraft worden!” Krijgen deze kijkers de gerechtigheid waar ze om vragen, zullen Mathias en Florianne hun verdiende straf alsnog krijgen?

“In het echte leven zou ik ook graag hebben dat ?guren als Mathias en Florianne gepakt en gestraft worden”, zegt Wim Feyaerts, creative producer van ‘ Familie’ in TV Familie. “Maar op tv is dat anders. Misdadigers zijn belangrijk. Denk aan JR in ‘Dallas’. Die kwam met álles weg. Kijkers vonden dat niet erg, want JR gaf kleur aan de serie.”

“Dat is ook zo bij Mathias. Dat hij Marie heeft vermoord, blijft een bom onder hem. Een bom die ieder moment kan ontplo?en. Zál het ooit uitkomen? En dat maakt het spannend. Dat is momenteel belangrijker dan de drang naar gerechtigheid. Uiteindelijk moet gerechtigheid zegevieren. Maar die verhaallijnen zijn nog lang niet uitverteld.”

 

 

Tags familie r24