Jaak Van Assche heeft belangrijk nieuws over zijn personage in 'Familie': Dit staat er te gebeuren

door: Redactie
Afbeelding bron: VTM
Op 2 juni herstarten de opnames van ‘Familie’. Acteurs die een koppel vormen in de soap zullen een ‘circle of trust’ vormen, waarbij ze elkaar toelaten in hun sociale bubbel.

De oudere acteurs - Annie Geeraerts, Ray Verhaeghe en Jaak Van Assche - worden nog niet op de set verwacht. Zij mogen om veiligheidsredenen pas in augustus beginnen te draaien.

“De makers willen wellicht niet verantwoordelijk zijn als er iets fout zou lopen. Wij zitten namelijk in de categorie die makkelijk sterft, als ik de statistieken mag geloven”, lacht Jaak Van Assche in Dag Allemaal.

Jaak heeft zijn teksten wel al gekregen, en het ziet er goed uit voor zijn personage. “Mijn rol wordt zeker niet kleiner”, zegt Jaak blij. “Deze week hebben wij zelfs al een online meeting.”

Fijn nieuws voor Jaak, die zich een beetje geschoffeerd voelde toen de oudere personages vroeger moesten stoppen met draaien. “Ik vond dat in het begin inderdaad betuttelend, maar intussen besef ik wel dat het nodig was”, zegt Jaak.

“Ach, ik ben vooral blij dat ik opnieuw perspectief heb. Niet dat ik bang was dat ze mij eruit gingen schrijven – dat hebben ze mij van in het begin beloofd.”