Wim Lybaert heeft het hier heel moeilijk mee: “Mijn hart breekt als ik dat zie”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De coronacrisis bezorgt Wim Lybaert kopzorgen. Het laat de tv-maker ook ’s nachts niet los.

In Story vertelt Wim Lybaert dat hij in zijn bed letterlijk wakker ligt van de coronacrisis. “Ik maak me vooral zorgen wat het met de wereld gaat doen. Gaan we terug naar zoals het was of staan er ons toch grootse veranderingen te wachten? Ik word niet verlamd door angst, maar ik maak me toch wel grote zorgen”, aldus de tv-maker.

De enige positieve kant van de crisis is dat hij nu meer tijd kan doorbrengen met zijn gezin. “We eten nu drie keer per dag samen en dat vind ik echt zalig. Het contrast met vorig jaar kan amper groter zijn. Toen sliep ik liefst tachtig dagen buitenshuis.”

Maar dat maakt de situatie voor Wim niet minder surreëel. Het ráákt hem echt. Vorig jaar heeft hij zich wekenlang met een zware griep afgezonderd van zijn gezin. Hij kan zich perfect inbeelden wat anderen nu meemaken. “Ik voelde mij zo alleen en ellendig, terwijl mijn leven geen seconde in gevaar is geweest. Als ik dan zie wat zoveel mensen nu moeten doorstaan, breekt mijn hart.”

‘Ik vrees dat deze periode voor heel wat posttraumatische stress gaat zorgen. Ik denk dat de verhalen over de zwaarmoedigheid pas naar boven gaan komen als we elkaar opnieuw van dichtbij in de ogen mogen kijken.”