Peter Van de Veire waarschuwt voor gevolgen van coronamaatregelen: “Dan mogen we ons aan een catastrofe verwachten”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vanaf 8 juni is ook Peter Van de Veire weer op post tijdens Marathonradio op MNM. Daarmee wil hij niet alleen studenten een hart onder de riem steken, maar álle jongeren die het vandaag moeilijk hebben.

In Story vertelt Peter Van de Veire dat ze bij MNM merken dat jongeren het moeilijk hebben in deze tijden. “Grote mensen natuurlijk ook, maar zij beseffen dat de dingen weer goed kunnen komen. Voor jongeren begint alles net. Zij zitten volop in hun ontwikkelingsfase en worden nu afgeremd. Ik vind het erg knap dat ze de regels goed opvolgen. Misschien moeten we om kwart voor acht ook even applaudisseren voor al onze jongeren”, aldus Van de Veire.

De radiopresentator hij zich zorgen maakt om onze jongeren. Hij vindt dat onze maatschappij te weinig aandacht besteedt aan hun mentale welzijn. “Velen hebben het geluk dat ze opgroeien in een liefdevol en begripvol gezin, maar voor hetzelfde geld is je thuis minder warm en krijg je meer kletsen dan eten. Als je dan bij niemand terecht kan...”, maakt Peter zich de bedenking.

“Je mag ook niet onderschatten wat de impact is als je niet meer op een normale manier met je vrienden kunt omgaan. We leven nu in een anderhalvemetermaatschappij. Dat is oké voor even, maar mocht dat jaren aan een stuk aanhouden, dan denk ik dat we ons aan een humane en mentale catastrofe mogen verwachten. Het aantal geweldplegingen en zelfmoorden zal drastisch toenemen. Maar ik ben ook positief ingesteld: ik hoop dat er snel een vaccin gevonden wordt dat massaal verspreid kan worden.”