Frans van Wendy Van Wanten krijgt twee zware klappen te verwerken op korte tijd: “Heel heftig”
Frans van Wendy Van Wanten krijgt twee zware klappen te verwerken op korte tijd: “Heel heftig”
Foto: Photonews

Het zijn geen fijne tijden voor Frans Van Coppenolle (58), de partner van Wendy Van Wanten (60). Frans verloor zijn job, én één van zijn broers lag tien dagen in coma door corona.

In de week voor de coronacrisis, ging het bedrijf waar Frans werkte failliet. “Ik zag echt van mijlenver dat het bedrijf waarvoor ik werkte, afstevende op het faillissement”, zegt Frans in Dag Allemaal. “Een multinational had onze firma overgenomen, de beste stukken eruit geplukt en de rest weggegooid. Dat is de macht van het kapitaal. De manier waarop zij omgaan met mensen, is werkelijk degoutant.”

“Maar kom, ik zit hier niet mee in”, houdt Frans de moed erin. “Ik weet dat het niet de beste tijden zijn om te solliciteren, maar ik heb ’n technisch-commercieel profiel en ben er zeker van dat ik snel weer werk vind. Mijn leeftijd zal me niet hinderen, want de laatste keer dat ik solliciteerde, was ik 57 en werd ik na een paar weken al aangenomen. Ik weet nog niet waar, maar in september ben ik weer aan het werk, zeker weten.”

Dat was niet de enige klap voor Frans de voorbije weken. Eén van zijn broers geraakte in coma door corona. “Piet is slanker dan ik en helemaal geen risicopatiënt, hij is maar zestig”, zegt Frans. “Het was een heftige periode. Het ene moment lag hij in coma, het andere moment niet meer, dan weer wel. Het is een wonder dat hij terug thuis is, maar de weg is nog lang. Hij is absoluut nog niet de oude. Bij de kleinste inspanning is hij heel vermoeid. Ik vraag me af wat de gevolgen op lange termijn zullen zijn.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.