Er is goed nieuws over Pieter Aspe die met spoed in het ziekenhuis is opgenomen

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er is goed nieuws over de 67-jarige Pieter Aspe. De schrijver is weer thuis.

Pieter Aspe lag vijftien dagen in het ziekenhuis met longproblemen. Hij werd getest op het coronavirus, maar dat bleek het niet te zijn. “Ik was kortademig, sliep voortdurend, moest hoesten en was ook erg hees”, legt Pieter Aspe uit in Het Nieuwsblad.

“Dan denk je snel aan Covid-19. Toen het ook pijn begon te doen aan de zijkant van mijn ribbenkast, heeft mijn vrouw de huisarts gebeld. Die dacht dat het een longontsteking was, en schreef me antibiotica voor. Maar het werd niet beter. Uiteindelijk ben ik met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.”

Coronavirus
Een test op het coronavirus was negatief. “Dan trek je de voor de hand liggende conclusie: longkanker”, zegt hij. “Na een heleboel testen hebben ze een kijkoperatie gedaan om een biopsie te nemen. En ze tapten vier liter vocht uit mijn longen.”

De test op kanker was ook negatief. Blijkbaar had Pieter last van een abces dat er al een tijdje zat. “Een van de denkpistes was een overblijfsel van een besmetting met tuberculose. Maar ik heb nooit weet gehad van een besmetting. Vorig jaar was ik Zanzibar, misschien hebben ze daar nog haarden.”

Pieter is sinds woensdag weer thuis, een maand nadat hij met zijn longen begon te sukkelen. “Het gaat nu beter. Soms gaat mijn stem even weg. En ik voel me nog wat vermoeid. Maar voorts ben ik oké”, besluit de schrijver.