Makers van Familie passen verhaallijnen aan door coronacrisis: Scènes herschreven of scenario’s aangepast

door: PMN
Afbeelding bron: VTM
Vanaf 2 juni hervat men bij Familie opnieuw de opnames. Het nieuwe seizoen start wel pas na de zomer.

Bij Familie opteerde men bij voor een zogenaamde ‘circle of trust’.  Het idee rond de ‘circle of trust’ maakt daar deel van uit en houdt in dat bepaalde acteurs 1 collega opnemen in hun ‘bubbel’ om zo, wanneer een specifieke scène dat vraagt, fysiek contact te maken. Bij acteurs voor wie dit niet geldt, blijft social distancing van kracht en gebeuren de opnames op 1,5 meter afstand.

Maar er zijn nog meer maatregelen genomen. Bij de heropstart van de opnames zullen er op de set strikte veiligheidsmaatregelen worden gehanteerd. Zo werkt iedereen buiten de ‘circle of trust’ met de nodige social distancing van 1,5 meter en draagt de crew ten allen tijde een mondmasker.

Mondmasker en handen wassen
Ook de acteurs zullen er één dragen wanneer de camera niet draait. Middelen om handen te wassen en te ontsmetten staan overal centraal en ook alle attributen op de set worden grondig ontsmet voor en na gebruik. Deuren blijven open, zodat deurklinken minimaal moeten aangeraakt worden. Op de set en in de wandelgangen geldt eenrichtingsverkeer om elkaar zo weinig mogelijk te kruisen. Figuratie wordt beperkt tot een minimum.

En ook scènes en scenario’s werden herbekeken. De makers van Familie namen de voorbije weken ook alle scenario’s onder de loep en maakten die ‘coronaproof’. 

Bepaalde scènes werden indien nodig herschreven of aangepast volgens social distancing. Ook tijdsbepalingen werden geschrapt of aangepast, waardoor er bijvoorbeeld rond Kerstmis wel degelijk kerstbomen in het decor te zien zullen zijn.

Volg ons nu ook Instagram!

Tags familie