Pascale Naessens heeft er genoeg van: “Verschrikkelijk, dit moet echt stoppen”
Pascale Naessens heeft er genoeg van: “Verschrikkelijk, dit moet echt stoppen”
Foto: Photonews

De ‘lockdown light’ duurt nu al twee maanden. Pascale Naessens maakt er het beste van, maar voor haar is het stilletjes aan welletjes geweest.

In Story vertelt Pascale Naessens welke impact de lockdown op haar heeft. “Ik was het al gewend om thuis te werken. Naar het strand gaan of terrasjes doen, dat mis ik niet zo, ik ben graag op mezelf”, klinkt het.

“Gelukkig zijn wij en onze familie gezond gebleven. Ik maak er het beste van, ik geniet van de rust. Maar ik vind het verschrikkelijk wat ons overkomt. Ik maak me zorgen over de mentale gezondheid. Faillissementen, familiaal geweld, mensen die eenzaam moeten sterven,… De lockdown moet echt stoppen. We kunnen ons niet blijven opsluiten. We moeten manieren zoeken om met het virus te leven.”

Pascale meent dat de overheid de crisis beter op een andere manier zou aanpakken. “Het is belangrijk dat we goed geïnformeerd worden. Hoe meer we weten over het virus, hoe verantwoordelijker we ons zullen gedragen. Betutteld worden met allerlei regeltjes is een verkeerde benadering.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.