Zanger van 'Adje Voor De Sfeer': "Door het oog van de naald gekropen na corona"

door: PMN
We herinneren ons allemaal wel een moment dat we luidkeels meezingen op de melodie van 'Atje Voor De Sfeer'. Zanger René Karst is door het oog van de naald gekropen.

Als Duo Karst, aan de zijde van z’n moeder, begon meer dan 40 jaar geleden de carrière van René. Ondertussen groeide de 53-jarige Nederlandse zanger uit Hoogeveen met o.a. ‘Liever te dik in de kist’ en het onsterfelijke ‘Atje voor de sfeer’ uit tot een vaste waarde in de Lage Landen. Het nieuwe jaar begon met een bomvolle agenda veelbelovend, maar toen sloeg het coronavirus bij René persoonlijk toe. “Het begon met sluimerende vermoeidheid, maar na 10 dagen voelde ik me zo slap, dat ik niet anders kon dan hulp zoeken in het ziekenhuis."

"Ik kroop door het oog van de naald als ik zie hoe dodelijk het virus kan toeslaan. Ik heb geluk en meer dan ooit besef ik dat muziek maken en optreden helemaal mijn ding zijn. Of het nu in een feesttent is of een theaterzaal, dat maakt mij niet uit, zolang ik de mensen maar kan entertainen!”

Dat laatste doet René zeker met zijn nieuwste single ‘Annemarie’. De meezinger kon eentje zijn uit het repertoire van Guus Meeuwis, want door diezelfde veelzijdigheid weet René precies hoe je liedjes maakt die scoren bij het publiek, maar die het ook goed doen op de radio. Als je weet dat de zanger in de bijhorende clip op z’n Alanis Morissette’s 3 keer van gedaante wisselt, dan is de kans groot dat ‘Annemarie’ net als ‘Atje voor de sfeer’ de juiste ingrediënten bevat om een hit te worden."

De nieuwe René Karst-single ‘Annemarie’ verscheen op het House of Entertainment-label en kan je downloaden door HIER te klikken