“Ze hadden op het paleis heel graag dat koning Albert dat deed”
PMN
“Ze hadden op het paleis heel graag dat koning Albert dat deed”
Foto: Photonews

Koning Albert heeft het verkorven bij de meerderheid van de Vlamingen. Velen nemen hem kwalijk dat hij lange tijd weigerde om Delphine Boël te erkennen als zijn dochter.

Royaltywatcher Thierry Debels, die onlangs een boek schreef over koning Albert II, heeft wel nog wat sympathie voor de vorst. Dat zegt hij in een gesprek met onze redactie.

“In het boek zitten heel veel anekdotes. Ik heb geprobeerd om een zo objectief en eerlijk boek te schrijven. Voor Albert had ik eerlijk gezegd een beetje sympathie. Hij is van alle Coburgers degene waar ik het liefst eens een pint mee zou gaan drinken. Hij heeft me verbaasd met de kwestie van Delphine.”

"Afgezien van Delphine heeft Albert een vrij goed parcours gereden als koning. De eerste vijf jaar was een beetje moeilijk. Hij was heel bereid om bij te leren. Hij was ook heel vaak op vakantie, dat hadden ze aan het paleis ook heel graag. Dus van alle koningen was hij de slechtste niet.”

“Het is een zuur zoet verhaal. Ik bedoel daarmee, mensen die absolute fan zijn van het koningshuis die gaan zeggen ‘Thierry heeft weer eens uitgehaald’. Mijn bedoeling is om een eerlijk verhaal over Albert te schetsen met zijn positieve en negatieve kanten.”

Volg ons nu ook Instagram!

Meer nieuws

Meer nieuws

.