Frank Deboosere heeft schitterend nieuws: “Veel zonneschijn, en tegen dan mogelijk weer rond 30 graden”
Frank Deboosere heeft schitterend nieuws: “Veel zonneschijn, en tegen dan mogelijk weer rond 30 graden”
Foto: Photonews

Vandaag is het wisselend tot zwaarbewolkt, met kans op regen of buien. Zaterdag komt in Vlaanderen de zon er snel door, en dan zijn we weer vertrokken voor een kurkdroge periode. Tegen volgend weekend zouden de temperaturen mogelijk opnieuw richting 30 graden stijgen. Dat vertelt Frank Deboosere op Radio 2.

"Zaterdag delen we ons land in twee. In de Ardennen gaan de wolken nog een tijdje blijven plakken, maar in Vlaanderen is het al snel droog en komt de zon er opnieuw door. De wind waait vrij strak uit westelijke richting. Dat is polaire zeelucht, waardoor het minder warm wordt, zo’n 19 à 20 graden. Zondag is er nog altijd veel wind, en wordt het opnieuw 19 of 20 graden. We krijgen flink wat zonneschijn."

"Maandag krijgt de zon de bovenhand. Er staat nog altijd een noordwestelijke wind, dus het wordt ‘maar’ 22 graden. Dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en mogelijk ook zaterdag is er alweer heel veel zonneschijn. Het wordt zeer rustig en kurkdroog weer. De temperaturen stijgen geleidelijk. Dinsdag krijgen we 23 graden, en het zou best kunnen dat we tegen volgend weekend opnieuw aan maxima rond 30 graden komen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.