Weerman heeft heel goede vooruitzichten: “Dit weer krijgen we volgende week”
Weerman heeft heel goede vooruitzichten: “Dit weer krijgen we volgende week”
Foto: Pixabay

Het blijft nog even zomers warm, met op donderdag temperaturen tot 29 graden. Vrijdag neemt de kans op regen of buien toe. Dat vertelt weerman Bram Verbruggen op Radio 2.

"Donderdag draait de wind naar het zuiden. Dat brengt weinig verandering met zich mee. Het blijft nog altijd vrij zonnig. Er zijn wel een aantal hoge wolkensluiers, met in de loop van de dag opnieuw stapelwolken en kans op een paar heel lokale buien. Die buien zullen voornamelijk voor het westen van het land zijn. Als er een bui ontstaat, zou dat gepaard kunnen gaan met onweer. Maar we verwachten zeker geen grote hoeveelheden neerslag. Het wordt morgen nog wat warmer: 28 of 29 graden in het centrum van het land, aan zee 25 graden."

"Vrijdag zorgt een storing voor meer wind en vrij veel wolken, met periodes van lichte regen of een aantal buien. Het blijft nog warm, met maxima tussen 20 en 27 graden."

"Zaterdag kan er voor de middag nog wat lichte regen vallen, maar dat zal opnieuw niet veel voorstellen. Voor de landbouwers is dat geen goed nieuws. Na de middag krijgen we opklaringen en droog weer, en dat bij 21 graden. Op zondag opnieuw 21 graden, bij meestal droog weer met zon en wolken."

"Ook maandag wordt het droog met zon en wolken, het wordt dan 22 graden. Dinsdag, woensdag en donderdag krijgen we opnieuw droog weer met temperaturen van 22 graden of zelfs wat meer."

Meer nieuws

Meer nieuws

.