Sabine Hagedoren kondigt weersverandering aan: “Dan gaat het regenen en het wordt ook koeler”

door: Redactie
Afbeelding bron: VRT
Het blijft deze week nog zomers warm tot en met vrijdag. Het gaat dan wel regenen, en zaterdag wordt het ook merkbaar koeler. Dat vertelde weervrouw Sabine Hagedoren op Radio 2.

"Woensdag begint met lokaal ochtendgrijs. Het wordt opnieuw zonnig. In de namiddag kunnen stapelwolken opduiken in het binnenland. Het blijft droog, en het wordt nog warmer. We gaan naar 25 en in de Kempen misschien tot 26 graden. De nacht van woensdag op donderdag wordt zo goed als helder, en de minima bedragen 9 tot 15 graden."

"Donderdag krijgen we meer bewolking, maar het wordt dan nog warmer. We gaan naar 26 of 27 graden in het centrum van het land, in de Kempen misschien tot 28 graden. Het blijft nog droog, maar er komt een storing dichterbij."

"Vrijdag komt vanaf het westen meer en meer bewolking opdagen waaruit dan vooral in Vlaanderen wat lichte regen kan vallen. In het zuiden van het land is een lokale bui mogelijk. Het blijft wel warm. We gaan opnieuw naar 25 graden en meer. Zeker in het zuiden van het land kunnen de temperaturen stijgen tot 27 of 28 graden."

"Die storing gaat dan wat blijven golven, en ook zaterdag is er zo’n golfje dat passeert. Dat geeft enkele millimeters neerslag. Na de middag trekt de regen weg, en daarachter zitten opnieuw brede opklaringen. We zijn dan opnieuw vertrokken voor een periode met zonneschijn."

"Zondag, maandag en dinsdag is het opnieuw mooi en droog weer. We komen wel eventjes in koelere lucht. Zaterdag blijven de temperaturen in Vlaanderen onder de 20 graden. Maar zondag, maandag en dinsdag zitten we opnieuw aan 20 graden en meer."