Hilde De Baerdemaeker wil ons de ogen openen: “Zo worden deze producten verpakt, dat is gewoon absurd!”
Hilde De Baerdemaeker wil ons de ogen openen: “Zo worden deze producten verpakt, dat is gewoon absurd!”
Foto: Photonews

Ook dit jaar wordt de bewustmakingsactie Mei Plasticvrij gesteund door een heleboel BV’s. Hilde De Baerdemaeker draagt het initiatief al van het begin een warm hart toe.

“Ik geef wergwerpplastic nog vijf jaar om te verdwijnen”, aldus Hilde De Baerdemaeker in Story. “Sinds een jaar hebben we al belangrijke stappen gezet, zoals het bannen van plastic oorstokjes en zakjes. Maar het kan nog veel beter.”

Hilde is zelf al jaren een bewuste consument. “Thuis gebruik ik geen vloeibare shampoo of conditioner meer uit plastic flessen, maar wel zeeptabletten die je helemaal kan opgebruiken, zonder afval. En ik poets mijn tanden met een bamboe tandenborstel en tandpastatabletten. Ik draag graag mijn steentje bij aan het milieu. Alles wat de natuur en Moeder Aarde betreft, ligt me na aan het hart.”

De grootouders van Hilde reden nog met paard en kar naar de markt om hun groenten te verkopen. “Het besef dat de balans in amper twee generaties zo naar de verkeerde kant is doorgeslagen, is heel confronterend. Het is broodnodig dat we weer wat zorgzamer gaan omspringen met onze planeet.”

“Als ik zie hoe mensen nu plots de buurtboeren ontdekken en hun producten vaker aan de bron kopen, stemt me dat hoopvol. Koop lokaal en volgens het seizoen. Avocado’s en bananen komen niet alleen van ver, ondanks hun stevige schil worden ze bovendien verpakt in plastic. Absurd!”

Meer nieuws

Meer nieuws

.