Sabine Hagedoren kondigt nu écht wel de zomer aan: “Temperatuur loopt op naar 28 graden”

door: PMN
Afbeelding bron: VRT
Het was vandaag andermaal een stralende dag. Al voelden we de wind nog wel wat waaien.

"Heel veel mensen die zitten met akkers en weilanden willen regen. Het is echter feest voor de liefhebbers van zon", merkt Sabine Hagedoren op bij Radio 2. 

“Voor vanavond en vannacht wordt het rustig weer. Temperaturen van  4 tot 10 graden. Koude nachten zijn er niet meer. Morgen zon, maar wel meer bewolking. De temperaturen stijgen naar zo’n 24 graden. Het blijft wel droog. Dat is ook woensdag het geval met 23 graden. Aan de kust is het door de zeebries wel koeler.”

“Donderdag krijgen we nog warmere lucht. Het kan zelfs 27 graden worden. Dat zijn dus zomerse temperaturen. Het wordt warm, droog. Een warmeteonweer is niet uitgesloten. Vrijdag krijgen we afwisselend zon en wolken. Het blijft warm met 25 tot 28 graden.”

“Zaterdag passeert er storing maar die gaat niet voor veel regen zorgen. Daarna krijgen we bredere opklaringen. De temperatuur daalt dan weer naar 18 graden. Maar vanaf zondag krijgen we opnieuw zonnig weer met temperaturen die weer naar 20 graden en meer gaan. Dat zal ook zo zijn voor begin volgende week.“