Chris Van Tongelen trekt aan de alarmbel: “Er zijn spaarcenten maar niet om nog een half jaar te overbruggen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Onze Vlaamse artiesten hebben nog steeds geen vooruitzicht wanneer ze weer kunnen starten met optreden. Tot dan zitten ze ook zonder inkomen.

“We stonden met De Romeo’s dit jaar voor een volgeboekte zomer. Het Schlagerfestival in Hasselt, einde maart, zou het startschot zijn van een race van het ene naar het andere optreden”, licht Chris Van Tongelen toe in Gazet van Antwerpen.

“Maar Hasselt werd gecanceld en alle andere optredens zijn nu ook geschrapt. We gaan zelfs geen enkele verplaatsing naar onze kust moeten maken. Vergeet de meer dan vijftig optredens die geboekt stonden. Ik blijf er ondanks alles in geloven dat kleine evenementen, onder bepaalde voorwaarden, toch nog mogen doorgaan. Het moet voor de organisatoren uiteraard ook nog rendabel zijn.”

Spaarcenten
“Wij hebben met de Romeo's gelukkig de laatste jaren goed geboerd. We hebben wel wat spaarcenten, maar niet om een half jaar te overbruggen als er ondertussen niets meer binnenkomt. Acteurs krijgen wel een overheidspremie, maar daar loop je niet ver mee. Gunther hoopt dat ze in juni bij Familie terug gaan opnemen. Maar Davy en ikzelf hebben voorlopig een blanco agenda.” 

“Alle kustoptredens zijn geschrapt. Behalve die van burgemeester Jean-Marie Dedecker in Middelkerke. Daar ben ik hem dankbaar voor. Fantastisch hoe die gast zich blijft verzetten. En misschien heeft hij nog gelijk ook."