Sasha & Davy dromen er al van: "Dat moment ga ik ongetwijfeld tranen in de ogen krijgen"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Zoals alle artiesten zitten Sasha & Davy ook thuis en kunnen ze niet optreden. Doordat ze beiden in het artiestenmilieu zitten, heeft dat hun wel net gesterkt in hun creativiteit en zijn er heel wat projecten door het duo opgestart. Ze durven al denken aan een eerste applaus terug ooit na de lockdown.

Sasha en Davy zijn heel blij dat ze langzaamaan uit hun kot mogen komen. De lockdown was voor Davy duidelijk moeilijker dan voor zijn vrouw. 

Davy: "We zijn heel blij dat we langzaamaan uit ons kot mogen komen."
Sasha: "We beseffen wel heel goed dat we voorzichtig moeten zijn en dat we nog een lange weg te gaan hebben. De lockdown was voor mij wel makkelijker dan voor Davy. Ik heb er minder moeite mee om me op te sluiten. Zeker omdat Davy zo sociaal is van aard en van een soort sneltrein kwam van elke dag optreden met De Romeo's of met Sasha& Davy. En opeens, van de ene op de andere dag, viel dat weg. Hij moest echt afkicken. Davy had daar wel veel moeite mee."

Gelukkig hebben ze de 'lives' ontdekt. Via social media kunnen ze zo toch in contact blijven met hun fans, vrienden en andere bekende Vlamingen. Op die manier kunnen ze ook hun creativiteit kwijt. 

Sasha: "We hebben tijdens de lockdown, elke dag wel een item gehad op onze Facebook of Instagram live . We hebben ook op vrijdagavond een superleuk item bedacht Sasha& Davy and friends en daarin bellen we met bekende collega-vrienden."
Davy: "We hebben al met veel mensen gebeld en ze reageren allemaal heel positief en dat doet ons natuurlijk veel plezier. We houden de namen geheim, waardoor het altijd een verrassing is met wie we op dat moment live gaan. Voor mij is het ook eigenlijk therapie om toch sociale contacten te hebben."

Het zingen en het optreden is voor het koppel meer dan werken, het is een echte passie. Ze hopen dan ook enorm hard dat er in de zomer toch enkele lokale kleinere evenementen mogen doorgaan.

Sasha: "We missen het podium, het publiek en de fans enorm. Het zingen en optreden is een passie voor ons en het is heel vreemd dat dat nu allemaal is weggevallen. We hopen enorm hard dat in de zomer de kleine evenementen, zoals de dorps- en wijkfeesten, de privé-feestjes, wel mogen doorgaan. Ik ben eerlijk gezegd blij dat daar nu nog geen besluit in is genomen, want ik denk dat dan de kans alsnog bestaat dat ze toch nog wel kunnen doorgaan."

Een eerste keer terug applaus krijgen, daar denken Sasha & Davy nu ook al aan. Hoewel Davy ervan overtuigd is, dat er toch wel zaken zullen verdwijnen.

Davy: "Ik denk dat het eerste applaus dat we ooit opnieuw gaan krijgen, wel kippenvel gaat veroorzaken."
Sasha: "Ik krijg er nu al kippenvel van als ik eraan denk. Dat gaat een heel bijzonder moment zijn waarbij ik ongetwijfeld tranen in mijn ogen ga krijgen."
Davy: "Meestal geven we handtekeningen. Ik durfde wel eens knuffelen, een hand geven, zelfs een kus geven en ik vrees dat dat toch wel voorbij gaat zijn. Dat gaat heel raar zijn.

"Als er een vaccin is dan zullen we terug ons oude leventje mogen oppakken, daar kijk ik nog het meest naar uit," besluit Sasha.