Vlamingen en ook Europa zijn boos op Alex Callier: “België, het land van de arrogante kwallen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Zaterdagavond zou er normaal gezien de finale zijn van het 65ste Eurovisiesongfestival. Door het coronavirus kon dat echter niet doorgaan.

Door de coronacrisis moest men dus op zoek gaan naar een alternatief en dat werd een show waarin alle liedjes kort aan bod kwamen en er teruggeblikt werd op 65 jaar Eurovisie Songfestival.

In de show zongen alle deelnemende artiesten van dit jaar samen 'Love Shine A Light' van Katrina & The Waves. Of toch bijna alle deelnemende landen, België was er niet bij. Alex Callier wilde niet meezingen. “Ik vind dat gewoon een kutnummer”, zei hij eerder al op ‘Gert Late Night’. “Is dat nu zo belangrijk dat België ontbreekt?”

Blijkbaar tilt de Vlaming er toch zwaar aan. Dat blijkt uit de reacties die er waren op de sociale media. “België schitterde door zijn afwezigheid in de video van Love Shine a Light, met dank aan de arrogantie van Meneer Carlier. Graag een andere kandidaat voor volgend jaar. Ik heb niet graag dat we in het buitenland overkomen als een land van arrogante kwallen", was de reactie van Christophe Pickaert.

"Dit gaat België de kop kosten"
En ook in het buitenland zijn ze boos. “Het ging om het feit dat er een Eurovisie gevoel werd gecreëerd! België besloot bewust hier niet aan mee te doen. Gaat hen echt de kop kosten", staat op de Facebookpagina van het Eurovisie Songfestival te lezen.

"Ik heb het ook gehoord van Belgische vrienden dat Hooverphonic bewust niet mee gedaan heeft. Ze hebben de boodschap duidelijk niet begrepen...."