Marleen Merck lijdt aan bijzondere huidaandoening: “In ‘Thuis’ wordt dat weggeschminkt”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Marleen Merckx kennen de meeste mensen beter als Simonne Backx uit Thuis. In Nina vertelt de actrice dat ze aan een huidaandoening lijdt: Vitiligo. Daarbij ontstaan er witte vlekken op de huid.

Marleen Merckx kreeg de diagnose ‘vitiligo’ nadat ze na haar bevalling plots kleine witte vlekjes ontdekte, één op haar hand en één op haar decolleté. De actrice probeerde allerlei therapieën uit, maar die haalden allemaal niets uit.

“Natuurlijk hoopte ik er in het begin nog vanaf te geraken – anders zou ik niet naar de dokter geweest zijn – maar ik heb er snel vrede mee genomen. Al baalde ik wel even toen het ook op mijn benen begon. Maar bon, er zijn ergere dingen in het leven”, zegt de actrice in Nina. “Gelukkig heb ik een tamelijk witte huid. Daardoor vallen de vlekken minder op.”

“Als Simonneke in Thuis worden mijn vlekken wel weggeschminkt. Die allereerste opstoot kwam vanuit het niets en stond natuurlijk niet in de verhaallijn. Voor de kijkers zou het vreemd zijn om plots een gevlekt Simonneke te zien. En nu kan je het moeilijk nog in haar verhaal opnemen.”