Maggie De Block neemt een ingrijpend besluit over haar kleinkind: “Zo’n oma zal ik nooit zijn”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In de zomer wordt Maggie De Block voor het eerst grootmoeder. De minister is niet van plan om te stoppen met werken om voor haar kleinkind te zorgen.

In Het Laatste Nieuws vertelt Maggie De Block dat haar dochter Julie liever zou hebben dat ze het iets rustiger aan doet. “Ze bevalt over 8 weken van haar eerste kindje, en mijn moeder heeft ons ook altijd veel geholpen. Zij paste op de kinderen, kookte en voor Luc en mij zette ze een pot klaar voor de microgolf. Ons Julie heeft nu wel al een goede onthaalmoeder geregeld, maar ik denk dat ze toch graag zou hebben dat ik ook af en toe eens kan bijspringen, als dat kind ziek is.”

“Ik heb daar nog geen antwoord op”, gaat Maggie De Block verder. “Maar ik zou nooit voltijds oma kunnen zijn. Ik heb veel respect voor mensen die dat doen, maar zelf ben ik te rusteloos. Trouwens, Jan Jambon zit al aan zijn vierde kleinkind. Heeft er iemand hem al eens gevraagd of hij nog wel minister-president kan blijven? Nee toch? Awel, dan moeten ze dat aan mij ook niet vragen."