Razende Goedele Liekens onderneemt drastische stappen: “Ik dien klacht in!”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vorige week legde de politie in Sint-Truiden een illegale lockdownbarbecue stil. Ook de naam van Goedele Liekens werd hierbij genoemd, maar enkel haar auto werd daar aangetroffen. Goedele is er niet over te spreken dat het nieuws van haar wagen zo snel uitlekte in de pers. In TV Familie vertelt ze dat ze klacht gaat indienen.

“Ik was niet aanwezig op die barbecue", laat Goedele weten. “Ik kan dat gelukkig ook meteen waterdicht bewijzen met een Instagram-live-?lmpje.” Het lief van haar dochter Merel was wel op dat illegale feestje in Sint-Truiden. Het was hij die met haar wagen naar daar was gereden. Goedele Liekens keurt zijn gedrag af. “Dat is op zijn zachtst gezegd niet verstandig”, klinkt het.

Goedele vindt het frappant dat het nieuws van haar wagen op die oprit zo snel in de pers uitlekte. “Dat kan alleen via een lek bij de politie, want particulieren kunnen geen namen opzoeken van nummerplaten”, zegt ze in TV Familie. “Bestaat er dan niet zoiets als de wet op de privacy?”

“Ik vind de verontwaardiging van de burgemeester van Sint-Truiden over dit feestje zeer terecht, ik hoop dat ze even verontwaardigd is over het gebrek aan beroepsethiek bij haar politiekorps. Ik zat thuis in mijn kot en toch werd hierdoor overal gesuggereerd dat ik daar aanwezig was. Ik dien klacht in!”

Sensatiezucht

“Dit is een probleem dat al veel langer speelt”, gaat ze verder. “De politie lijkt zich daar niet altijd druk om te maken, maar er bestaat wel zoiets als een recht op privacy. En soms lekken ze, vaak zonder nadenken of uit sensatiezucht, na een interventie heel snel namen van bekende mensen die al dan niet betrokken zouden zijn. En dat kan niet. Zeker niet wanneer, zoals in dit geval, blijkt dat ik hier niets, maar dan ook níets, mee te maken heb. Want nogmaals: ik was daar niet!”

“Toen ik hoorde dat ze daar alle kasten, zolderkamers en wat al niet meer aan het doorzoeken waren om toch maar te checken of ik daar was, ben ik een Instagram live begonnen vanuit Dilbeek om te bewijzen dat ik thuis was. Echt waar! Hoe ver kan je gaan? En dan die krantenberichten. Dat was niet echt nieuws, hé.”

“Ondertussen wist iedereen dat ik daar niet was. Maar toch verschijnt het één en ander, waardoor de indruk blijft bestaan dat ik iets fout gedaan heb. Wat niet zo is. Dat is pure beschadiging. Vandaar dat ik zeker klacht neerleg bij Comité P. Nu ben ik het, maar volgende keer kan dat iemand anders zijn.”