Evy Gruyaert: “Dan mag voor mijn part de wereld ontploffen”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Evy Gruyaert kampt al sinds haar kindertijd regelmatig met migraineaanvallen. In Primo getuigt de presentatrice over de impact die de pijn heeft op haar leven.

“De dagen dat ik het heb, voel ik liever niets. Dan ben ik liever eventjes weg van de wereld. Meer zelfs, dan mag voor mijn part de wereld ontploffen. Dat zijn de enige momenten, de enige dagen en nachten, waarop niets me nog kan schelen. Ik voel dan alleen maar pijn; de pijn overheerst op die momenten alles. Ik heb niet de energie om iets anders te doen of iets anders te verdragen. Er is alleen maar pijn.”

“Die migraine is een keiharde en extreme manier van je lichaam om te zeggen dat je over de rooie aan het gaan bent. Op dat moment trekt mijn lichaam de stekker eruit en zegt het ‘slow down’! Ik snap dat ook en ik ben er ook mee bezig. En ik weiger ook dat die migraine mijn leven bepaalt. Ook hier probeer ik vooral positief te blijven.”

“Als ik beter naar mijn lichaam luister, heeft dat zeker impact op het aantal migraineaanvallen dat ik te verwerken krijg. Hoe meer ik voor mezelf zorg, hoe minder aanvallen. Maar goed, soms moeten er nu eenmaal dingen gebeuren en is het resultaat dat het soms al eens teveel wordt. En dan steekt die migraine de kop op.”