Leah Thys binnenkort minder te zien in ‘Thuis’?
Leah Thys binnenkort minder te zien in ‘Thuis’?
Foto: VRT/Thuis

Bij 'Thuis' werden er proefopnames gehouden om te zien of het respecteren van de social distancing in de praktijk mogelijk is. De makers hopen in juni de opnames te hervatten.

In Dag Allemaal vertelt Leah Thys dat ze achter de beslissing stond om de opnames stil te leggen. “Absoluut. Iedereen moest plots binnenblijven, wat konden we anders doen? Ik denk dat niemand had willen doorwerken in die omstandigheden.”

Er bestaat een WhatsApp-groepje met de acteurs van Thuis waar iedereen zijn gedacht zegt en twijfels durft uit te spreken. “Ik denk dat de makers de juiste beslissing hebben genomen”, aldus Leah Thys. “Zij houden wel degelijk rekening met wat wij denken en hoe we ons voelen. Zeker acteurs die tot de risicogroep behoren mogen hun zeg doen.”

“Op dit moment worden de scenario’s een beetje herschreven voor de oudere acteurs, want wij zijn bij ‘Thuis’ toch met een stuk of acht 65-plussers”, onthult Leah Thys ook. Wil dat zeggen dat we Leah straks minder aan het werk zullen zien in Thuis?

“Geen flauw idee, ik kan alleen maar afwachten. En als ik dan wat minder verdien, dan koop ik gewoon margarine in de plaats van echte boter. Ik heb er geen probleem mee om de tering naar de nering te zetten. ’t Is ook niet dat ik in armoede zal verzeilen.”

Er zijn proefopnamen gebeurd om te zien of social distancing op de set mogelijk is. “Ik deed daar niet in mee, ik heb nog wat respijt. Er zijn ook niet zoveel scènes waarin er altijd maar geknuffeld moet worden, hé. Ik zou het trouwens niet zo erg vinden om een aantal van zulke scènes in korte tijd op te nemen en dan een tiental dagen in quarantaine te gaan, want ik vind het belangrijk dat het programma zijn waarde behoudt.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.