VTM

‘Familie’-acteur Peter Bulckaen doet geen fijne vaststelling: “Daar vrees ik echt voor, ja”

door: Redactie
Afbeelding bron: VTM
De gevolgen van de coronacrisis laten zich ook merken bij acteur Peter Bulckaen. In De Krant van West-Vlaanderen zegt Peter te vrezen dat zijn jaar op professioneel vlak niet meer te redden valt.

“Ik wil niet echt pessimistisch zijn, maar ik denk dat - zolang er geen vaccin gevonden is - dat wij geen theater meer zullen kunnen spelen”, aldus Peter Bulckaen. “Het Prethuis is niet gesubsidieerd, dus de inkomsten zijn de tickets of uitkoopsommen en die worden uiteraard ook betaald met de inkomsten van de tickets. Het is dus onmogelijk om mensen in een zaal te laten plaatsnemen met telkens anderhalve meter afstand.”

“En dan nog, voor een komedie moet er een toffe sfeer in de zaal hangen en dat lukt maar moeilijk als die zaal maar voor één vierde vol zit. Ik hoop wel dat we voor Familie vroeger terug aan het werk mogen. Met strikte regels en aangepaste scenario's - met verhaallijnen zonder fysiek contact - denk ik wel dat dit moet mogelijk zijn. De productie is dit aan het onderzoeken."

Peter verlangt ernaar om weer op de set te kunnen staan. "Voor Familie, hoop ik dat het licht héél snel terug op groen staat! Al zullen we wellicht ook nog een maandje geduld moeten hebben... Voor theater vrees ik dus dat er tot volgende zomer niet veel gespeeld zal worden..."