Prins Laurent neemt tegendraadse beslissing: “Als we die miljoenen terugkrijgen, kan ik mijn vrouw inschrijven bij het ziekenfonds”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Dat prinses Claire (46) naast een slepende ziekte ook nog corona opliep, heeft iets merkwaardigs aan het licht gebracht: voor prins Laurent (56) en zijn gezin is niets geregeld qua ziekteverzekering. Een probleem dat Laurent, die zich blauw betaalt aan medische kosten, makkelijk zelf zou kunnen oplossen, maar de weerbarstige prins rekent op hulp van de overheid. Dat lezen we in Dag Allemaal.

“We hebben enkele bange weken doorgemaakt”, begint Laurent zijn relaas in Dag Allemaal. “Ondanks de strenge beschermingsmaatregelen is mijn vrouw toch besmet geraakt met corona. “Hoe dat is gebeurd, weten we niet.” Prinses Claire is ondertussen genezen van corona. Het is de tweede keer in korte tijd dat Claire op medisch vlak zwaar op de proef wordt gesteld.

“Zes maanden geleden is mijn vrouw ernstig ziek geworden”, gaat Laurent verder. “Omdat ik discreet wil blijven, zal ik het een slepende ziekte noemen. Daardoor hebben de medewerkers van mijn broer ontdekt dat er qua ziekteverzekering niets geregeld is voor ons. Die mensen hebben aan de alarmbel getrokken, en daar ben ik hen dankbaar voor.”

“Mijn broer heeft me niet financieel gesteund voor de ziekte van mijn vrouw”, benadrukt Laurent. “Het gaat erom dat ik me niet kan aansluiten bij de sociale zekerheid omdat ik geen job heb. Maar ik heb altijd willen werken! En ik werd altijd geblokkeerd, bij alle initiatieven die ik genomen heb. Mijn gezin draagt nu de gevolgen van het wanbeleid dat het paleis altijd gevoerd heeft tegenover mij.”

De Belgische staat werd door de rechtbank veroordeeld om de 50 miljoen euro vrij te geven die Libië aan Laurent moest betalen voor een herbebossingsproject in de woestijn. “Geld dat niet voor mij is, maar voor mijn vzw. Het kabinet van mijn broer wil nu aandringen bij de politiek om dat vonnis effectief uit te voeren”, aldus Laurent. “Dan zal ik mijn vzw direct heropstarten, én kan mijn vrouw daar een job krijgen zodat zij zich kan inschrijven in de sociale zekerheid. Dan heeft zíj toch al een ziekteverzekering.”

Volgens de prins gaat het ondertussen beter met zijn echtgenote. “Ze is een sterke vrouw en ik heb goede hoop dat ze helemaal zal genezen. Omdat we geen hulp meer hebben in het huishouden, kookt zij nu en ik help waar ik kan. Ondertussen onderhouden de kinderen de tuin. We trekken onze plan.”