VTM

Nick had zeer veel schrik om het aan zijn moeder te vertellen: “Dit heeft ook gevolgen voor haar”

door: PMN
Afbeelding bron: VTM/Instagram
Het heeft niet mogen zijn voor Nick Laenen en Christophe Ramont .Ze werden gekoppeld in ‘Blind Getrouwd’ maar ze besloten uiteindelijk toch om te scheiden.

Nick blikt in Dag Allemaal terug op een moeilijk moment voor hem. Dat was het moment waarop hij uit de kast kwam. “Wel, ik zal je zeggen hoe hij dat heeft aangepakt”, legt Nick’s moeder Bie uit in Dag Allemaal. 

“Het was op de dag dat hij met het zesde middelbaar op Italië-reis vertrok. Ik zette hem af aan de bus. En terwijl hij instapte, duwde hij me nog snel een brief in m’n handen. Daarin stond dus dat hij homo was. Maar hij was al weg toen ik dat te lezen kreeg. Daarna kon ik hem vier dagen niet bereiken om te zeggen wat ik ervan vond. Vréselijk was dat.”

Opluchting
Nick belde haar wel vanuit een telefooncel. “Juist. En dan kon ik hem eindelijk zeggen dat ik dat helemaal niet erg vond. Of je nu meisjes of jongens graag ziet, het maakt niet uit. Zolang je maar gelukkig bent.”

Het was een hele opluchting voor hem. “Ik wist dat eigenlijk wel, dat mama daarvoor zou openstaan. Maar ’k was toch bang om haar teleur te stellen. Omdat ze geen kleinkind zou krijgen, bijvoorbeeld. Maar kom, ik had haar dat gewoon moeten vertellen natuurlijk.” "