Het wordt een heel stuk kouder: We gaan van 25 graden naar 13 graden

door: Redactie
Zaterdag kunnen we nog genieten van een droge en zomerse dag, met temperaturen die kunnen klimmen tot 25 graden. Vanaf zondag neemt de kans op regen toe, het wordt al iets minder warm, maar vooral vanaf maandag nemen de temperaturen een forse duik.

“Zaterdag is er meer bewolking. Het wordt wel warm, met op veel plaatsen 25 graden. In de Kempen is zelfs een 26 graden mogelijk. Aan de kust waait er een zeebries, daar komen de temperaturen op het strand niet hoger dan 17 graden. Na de middag kan er een bui vallen, en dat vooral in het zuiden van het land. Ook in de nacht van zaterdag op zondag zijn er enkele buien mogelijk, opnieuw vooral in het zuiden van het land. Dat bij zachte minima rond 13 graden”, vertelt Frank Deboosere op Radio 2.

“Zondag is er kans op buien en regen. De warmte zal wegwaaien. In de Kempen gaan ze zondag nog naar 23 graden, in het centrum van het land is dat nog een graad of 20, en aan de kust 16 graden. In de loop van zondag gaat de wind draaien van het zuidwesten naar het noorden. De wind wakkert ook aan. Dan volgt de grote afkoeling. Zondag is een overgangsdag.”

“Maandag blijft het droog, met opklaringen vanuit het westen. Er staat een strakke noordoostenwinden. We krijgen maxima van nog 13 graden. In vergelijking met zondag en zaterdag doen we er 10 graden af. Dat wordt de nieuwe norm. Ook dinsdag blijft het meestal droog met opklaringen, en maxima rond 13 graden. De nachten worden koud, met minima net boven het vriespunt. Aan de grond zou het zelfs licht kunnen vriezen.”

“Woensdag en donderdag krijgen we meer zon. De temperaturen beginnen opnieuw te stijgen. Woensdag krijgen we al 15 graden, donderdag en vrijdag 17 à 18 graden. Volgend weekend krijgen we misschien opnieuw 20 graden.”