Heel schrijnend wat Moora Vander Veken te horen heeft gekregen: “Dat kwam als een slag binnen”
Heel schrijnend wat Moora Vander Veken te horen heeft gekregen: “Dat kwam als een slag binnen”
Foto: Photonews

Actrice Moore Vander Veken heeft op Instagram verteld over de impact van de sociale media op haar zelfbeeld. Dat lezen we in TV Familie.

“Ik ben ervan overtuigd dat Instagram de oorzaak is van een aantal mentale problemen”, aldus Moora Vander Veken op Instagram. Ze vertelde over hoe ze als vijftienjarige begon met de tv-reeks Amika. “Toen waren er nog geen social media, alleen Facebook in een beginstadium. Mensen die een opmerking hadden over mij of respect wilden tonen, konden dat alleen face to face doen. Ik ben heel blij dat ik in die periode een publieke figuur ben geworden.”

Tijdens de opnames van het derde ‘Amika’-seizoen kreeg Moora te horen dat ze te veel woog. “Dat kwam als een slag binnen”, zegt ze. “Ik had altijd gedanst, geturnd, was altijd supermager. Ik at ook normaal.” Moora’s zelfbeeld veranderde. “Er kwam er een soort druk in m’n hoofd. Oh f*ck, ik ben niet goed genoeg. Ik zie er niet goed genoeg uit, ik ben aan het verdikken, ik begin borsten en heupen te krijgen...”

“Voor elke Amika-show ging ik een week op dieet. Ik at alleen maar fruit en ging ’s avonds een uur lopen en een uur zwemmen. Allemaal omdat ik dacht dat ik te veel woog...”, zegt Moora. “Ik word vaak herkend op straat. En dan zeggen mensen: ‘Je bent in het echt magerder dan op tv.’ Tja, op tv toon je altijd 5 kilo dikker.”

“Door die stress kan je angst- of paniekaanvallen krijgen. Je gaat niet meer uit omdat je je niet goed genoeg voelt. Dat zit in het kopke. Een duiveltje in je hoofd, en daar moet je vanaf.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.