Hoopvol nieuws over ‘Familie’: “Dan kunnen we mogelijk de opnames weer opstarten”
Hoopvol nieuws over ‘Familie’: “Dan kunnen we mogelijk de opnames weer opstarten”
Foto: VTM

Zowel ‘Thuis’ als ‘Familie’ stopten eind april noodgedwongen omdat er geen opnames meer kunnen plaatsvinden. De VRT en VTM hopen zo snel mogelijk terug te kunnen beginnen met filmen. Daarvoor vindt er vandaag een belangrijke test plaats. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Op de set van 'Thuis' in Leuven worden vandaag proefopnames gemaakt om te zien wat er mogelijk is als alle coronamaatregelen in acht genomen worden. "De ervaringen van die test zullen door de VRT aan alle zenders en productiehuizen meegedeeld worden", zegt Davy Parmentier van VTM in Het Laatste Nieuws.

"Bij non-fictie zijn er veel meer uitwijkmogelijkheden dan bij fictie. Als kijker aanvaard je niet dat de wereld van 'Familie' er plots anders uitziet. Dat Lars en Veronique plots mondmaskers zouden dragen in hun loft, bijvoorbeeld. Toch denken we dat we de opnames voor dagelijkse fictie weer kunnen opstarten in juni”, aldus Parmentier.

“Er zal worden nagegaan welke scènes we nu al zonder problemen zouden kunnen inblikken en welke scènes voor moeilijkheden zouden kunnen zorgen. Ik denk bijvoorbeeld aan een kusscène, een gevecht of zelf een verhitte discussie. Mogelijk kan je dat oplossen door suggestief te filmen, of je stelt die opnames uit, net als massascènes. Dat maakt het allemaal complexer, maar het is mogelijk", besluit Parmentier.

Meer nieuws

Meer nieuws

.